Desserter

Rabarber-yoghurtis i hollandsk vaffel

Tryl de sprøde, ranke rabarberstilke om til en blød og cremet rabarber-yoghurtis – og servér den mellem to hollandske vafler. Opskriften får du her.
Opskrift og12.04.2017foto: Inge Skovdal/skovdalnordic.com

Det skal du bruge

  • 400 g rabarber
  • ½ dl citronsaft
  • 3 dl sukker
  • 300 g frosne jordbær
  • 2 dl yoghurt
  • 12 hollandske vafler (supermarkeder)
  • Skovsyre, mynte, citronmelisse eller rosenblade

Rabarber er en populær ingrediens i dessertkøkkenet, hvor den indgår i klassikere som rødgrød og søde tærter. I denne opskrift spiller den syrlige stilk hovedrollen i en frisk og cremet yoghurtis. Anretningen mellem to sprøde vafler giver desserten et elegant udtryk, som vil afrunde din gæstemenu med manér.

Sådan laver du Rabarber-yoghurtis

  1. Skær rabarberne i mindre stykker – ca. 1 cm lange. Kog dem med citronsaft og sukker, indtil de har konsistens som grød.
  2. Afkøl rabarberne i køleskabet.
  3. Blend dem med jordbær og yoghurt, indtil det har en cremet konsistens.
  4. Opbevar isen i fryseren, og rør i den 4 gange med 30 minutters mellemrum.
  5. Lav kugler af isen, og læg dem mellem 2 vafler. Pynt med skovsyre, mynte, citronmelisse eller rosenblade.

Sponsoreret indhold