Aftensmad

Flæskestegssandwich med lun rødkålssalat

Juleklassikeren flæskesteg er god på mange måder, og hører ikke nødvendigvis kun december og juletiden til. Her får du vores favoritopskrift på flæskestegssandwich med lun rødkålssalat.
af Camilla Zarah Lawes.10.10.2021Foto: Wichmann+Bendtsen.

Du behøver ikke at holde din flæskestegsspisning til december. Et sprødt og saftigt stykke flæskesteg er altid lækkert, så hvorfor kun nyde det én gang om året? Her får du opskriften på den bedste flæskestegssandwich med lun rødkålssalat, der kan nydes hele efteråret og vinteren med - eller lige når du har lyst!

Flæskesteg

  • 1 svinekam uden ben - vi har brugt en 1600 g til denne opskrift
  • 3 spsk groft salt
  • 20 nelliker

Rødkålssalat

  • 1/2 lille rødkål
  • 20 g smør
  • 3 stjerneanis
  • 2 stænger kanel
  • 10 hele nelliker
  • 3/3 dl balsamicoeddike
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 spsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • Friskkværnet peber

Desuden

  • 6 spsk. Miracle Whip
  • 1 lille glas agurkesalat
  • Salt og peber

Sådan laver du flæskestegssandwich med rødkålssalat

Flæskesteg

  1. Læg stegen med sværen nedad i en brandepande. Hæld koldt vand på, så det dækker 1/3 af stegen. Steg den i 20 minutter i ovnen ved 220 grader.
  2. Tag stegen ud, vend den om, og krydr sværen med groft salt. Stik nelliker i sværen, og skru ovnen ned på 175 grader. Steg flæskestegen færdig midt i ovnen i cirka 1 time.
  3. Hæld lidt vand over stegen hvert 20. minut. Er sværen ikke sprød, så brug ovnens grill, men hold øje med den. Tag herefter stegen ud, og lad den hvile i 15 minutter.

Rødkålssalat

  1. Snit rødkålen helt fint. Varm en sauterepande eller en bredbundet gryde op med smør, og tilsæt krydderierne. Kom rødkålen på panden, og vend den i ca. 2-3 minutter. Hæld eddiken på, og vend rundt.
  2. Riv appelsinskallen fint, og bland den i rødkålen sammen med saften. Smag til med salt, peber og sukker. Varm igennem og servér lun.

TIP: Vil du gøre din flæskestegssandwich ekstra sprød og lækker, kan du putte tynde skiver af æble ovenpå rødkålen, når du samler din sandwich. Det smager friskt og lækkert.

Servering

  1. Flæk bollerne, og smør dem med Miracle Whip. Fordel agurkesalat på den nederste bolle, derefter en skive steg, salt og peber, rødkål og til slut den øverste bolle. Så er der serveret!

Prøv også:

Sprøde svær og perfekt mørt kød er noget af det, der gør en flæskestegssandwich til en absolut favorit. Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flæskestegssandwich - måske den mest populære 'dagen derpå'-ret. Se opskriften her: Flæskestegssandwich.

SPIS BEDRE har desuden en af de mest populære opskrifter på flæskesteg med garanti på sprøde svær. Find den her: Tips til flæskesteg

Sponsoreret indhold