Brød & Boller

Hjemmelavede burgerboller

Hjemmelavede burgerboller smager af så meget mere - og så er de faktisk slet ikke så svære at lave selv! Få den lækre opskrift her.
af Inge Skovdal.12.04.2018

Burger er skøn weekendmad, til når det hele skal være lidt ekstra lækkert! Og du kan faktisk gøre måltidet endnu skønnere – og endda sundere – ved at bage burgerbollerne selv.

Opskriften her er simpel og lige til, og de hjemmebagte boller smager fantastisk. Den eneste ulempe er, at når først man har smagt de hjemmelavede slags, så går man aldrig tilbage til de færdigkøbte igen.

12 stk

Burgerboller

  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 100 g smør
  • 100 g grahamsmel
  • 850 g hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • Lyse og sorte sesamfrø

Sådan laver du burgerboller

  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Smelt smørret.
  3. Hæld de 2 slags mel, salt, sukker og smeltet smør ned i skålen med vand og gær. Bland ingredienserne godt sammen – evt. på en køkkenmaskine. Lad dejen hæve 1-2 timer.
  4. Del dejen i 12 stk. Form dejen til boller, og tryk dem flade. Efterhæv bollerne på en plade med bagepapir i 30 minutter. Giv bollerne et tryk igen, og lad dem hæve yderligere 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 225°.
  6. Pres bollerne en sidste gang. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med sesam.
  7. Bag bollerne i ovnen i ca. 12 minutter.

Sponsoreret indhold