Friske krydderurter kan give brød et frisk pift, hvad enten de bages ind eller drysses ovenpå. Her får du vores opskrift på skønne focacciabrød med rosmarin
Af Mai Knauer20.05.2020Foto Columbus Leth
12 personer
4 dl koldt vand
1 tsk. salt
25 g gær
200 g durummel
50 g speltmel
300 g hvedemel
1 håndfuld frisk rosmarin
½ spsk. flagesalt
½ dl olivenolie
Sådan laver du focaccia med rosmarin
Kom vand, salt og gær i en skål, og pisk det godt igennem, til alt er opløst.
Tilsæt durum- og speltmel, og rør til en ensartet konsistens – gerne i en røremaskine.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen. Den skal være blød og fugtig.
Kom dejen i springform, Ø 28 cm, beklædt med bagepapir.
Klip små buketter af rosmaringrene, og fordel dem ned i dejen.