Drinks & Cocktails

Krydret jule-chai latte

En lun chai-latte er perfekt til de kølige aftener eller som alternativ til kaffen. Denne variant har et sødt tvist af vanilje, som kun gør den endnu bedre.
af Timm Vladimir10.12.2022Foto: Columbus Leth.
4 personer

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 8 dl vand
  • 2 kanelstænger
  • 6 hele nelliker
  • 2 stjerneanis
  • 1 spsk. tørret hel ingefær
  • 10 grønne kardemommekapsler
  • 4 spsk. sorte teblade
  • 2 spsk. sukker
  • 7 dl sødmælk
  • Evt. kanel eller vaniljepulver til drys

Krydret jule-chai latte

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Kog vaniljekorn og -bælg i en lille gryde sammen med vand og de øvrige krydderier i ca. 10 minutter. Lad herefter blandingen trække i 5 minutter.
  3. Tilsæt teblade og sukker, og lad det trække i 5 minutter.
  4. Sigt blandingen over i 4 glas.
  5. Varm og skum mælken på en mælkeskummer eller med et piskeris, og top glassene med det.
  6. Drys evt. med en smule kanel eller vaniljepulver på toppen

Brug kryddernellike i chai latte

Den karakteristiske duft af kryddernellike er en sand spreder af julestemning. Det lille krydderi med den kraftige aroma kaldes typisk blot for nellike, som på tysk betyder lille søm, og krydderiet er derfor opkaldt efter sin unikke form. Nelliker er fast inventar i juletiden, men de kan bruges til meget mere end at stikke i pynteappelsiner.

I den søde juletid bruger vi dog mest nelliker i køkkenet, da krydderiet er ideelt som smagsgiver. Brug hele nelliker til anden eller flæskestegen, eller stik dem i et løg, når du laver simreretter. Stødt nellike er et smagfuldt tvist i julebagning og desserter – og ikke mindst i varme drikke som gløgg og chai latte

Sponsoreret indhold