Riv citronskallen fint.
Bland mel, salt, flormelis, mandelmel og citronskal.
Smuldr smørret i melblandingen, til det ligner rasp.
Saml dejen hurtigt med æg – tilsæt evt. 1 spsk. vand.
Form dejen til en kugle, og lad den hvile koldt i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til en tærteform, der måler Ø24-26 cm.
Læg dejen i formen, så den dækker bund og kanter, og prik dejen med en gaffel.
Fold alufolie rundt om kanten af tærten, så den ikke falder ned under bagningen.
Bag tærtebunden i ovnen ved 180° i 15 minutter.
Stil den herefter på en bagerist, og fjern alufolien.
Riv skallen af 1 citron fint.
Pres citronerne, så du har 2 dl. Kom vand og citronsaft i en skål.
Rør majsstivelse, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde.
Tænd for varmen, og rør rundt.
Tilsæt citronsaftblandingen, og pisk, til det begynder at tykne.
Tag gryden af varmen.
Pisk smør og æggeblommer i cremen sammen med citronskal.
Der skal piskes hurtigt, så cremen ikke klumper.
Afkøl cremen, og smør den kolde creme oven på den forbagte tærtebund.
Lad tærten stå koldt i et par timer.
Pisk æggehvider helt stive med majsstivelse.
Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker.
Fordel den oven på citrontærten, og bag den i ovnen ved 180° i 15-20 minutter, til overfladen er gylden. Bagetiden kan variere alt efter ovntypen.
Hold øje med, at marengsen ikke bliver for mørk. Servér tærten afkølet.