Kager

Citrontærte med marengslåg

Søde tærter gemmer ofte på skønne smagskombinationer. Med en bund af sprød mørdej, fyldt med syrlig citroncreme og toppet med blød marengs, tager denne citrontærte alle med storm. Prøv den skønne kombination her.
af Marie Melchior. Foto: Line Falck.12.09.2022
6 personer

Tærtebund

  • 1 usprøjtet citron
  • 250 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 80 g flormelis
  • 30 g mandelmel
  • 125 g koldt smør
  • 1 æg

Citroncreme

  • 3-4 usprøjtede citroner
  • 2 dl vand
  • 60 g majsstivelse
  • 125 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 4 æggeblommer

Marengslåg

  • 4 æggehvider
  • 5 g majsstivelse
  • 150 flormelis

Sådan laver du citrontærte med marengslåg

Tærtebund

  1. Riv citronskallen fint.

  2. Bland mel, salt, flormelis, mandelmel og citronskal.

  3. Smuldr smørret i melblandingen, til det ligner rasp.

  4. Saml dejen hurtigt med æg – tilsæt evt. 1 spsk. vand.

  5. Form dejen til en kugle, og lad den hvile koldt i 30 minutter.

  6. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til en tærteform, der måler Ø24-26 cm.

  7. Læg dejen i formen, så den dækker bund og kanter, og prik dejen med en gaffel.

  8. Fold alufolie rundt om kanten af tærten, så den ikke falder ned under bagningen.

  9. Bag tærtebunden i ovnen ved 180° i 15 minutter.

  10. Stil den herefter på en bagerist, og fjern alufolien.

Citroncreme

  1. Riv skallen af 1 citron fint.

  2. Pres citronerne, så du har 2 dl. Kom vand og citronsaft i en skål.

  3. Rør majsstivelse, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde.

  4. Tænd for varmen, og rør rundt.

  5. Tilsæt citronsaftblandingen, og pisk, til det begynder at tykne.

  6. Tag gryden af varmen.

  7. Pisk smør og æggeblommer i cremen sammen med citronskal.

  8. Der skal piskes hurtigt, så cremen ikke klumper.

  9. Afkøl cremen, og smør den kolde creme oven på den forbagte tærtebund.

  10. Lad tærten stå koldt i et par timer.

Marengslåg

  1. Pisk æggehvider helt stive med majsstivelse.

  2. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker.

  3. Fordel den oven på citrontærten, og bag den i ovnen ved 180° i 15-20 minutter, til overfladen er gylden. Bagetiden kan variere alt efter ovntypen.

  4. Hold øje med, at marengsen ikke bliver for mørk. Servér tærten afkølet.

Sponsoreret indhold