Tilbehør

Saltede agurker

Du kender nok de syltede, men har du nogensinde prøvet saltede agurker? Princippet er lidt det samme, og de smager da også mindst lige så godt - bare lidt mere saltet.
af Redaktionen. Stylist Marie Melchior10.02.2021Foto: Jakob Helbig.

  • 800 g agurk
  • ½ l lagereddike
  • 400 g sukker
  • 75 g havsalt
  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • 1 spsk. dildfrø
  • 1 spsk. hele hvide peberkorn

Sådan gør du:

  • Skyl agurkerne, og skær dem i skiver på 5 cm.

  • Læg dem i rent sylteglas.

TIP: Skyl evt. glasset i Atamon, før agurkerne kommes i. Så holder de længere.

  • Hæld lagereddike, sukker og havsalt i en gryde sammen med krydderierne.

  • Kog lagen op, til sukker og salt er opløst.

  • Afkøl lagen helt, og hæld den over agurkerne.

  • Luk glasset til, og stil agurkerne på køl i nogle dage, før de skal spises.

  • De saltede agurker holder sig længe på køl.

  • Spis dem som lidt surt/salt tilbehør til kylling, frikadeller eller hakkebøffer.

Sponsoreret indhold