I denne opskrift laver vi solbærmarmeladen fra bunden, men skal det gå lidt hurtigere, kan du i stedet købe en og springe dette step over. Kagen bliver dog ekstra lækker og imponerende med den hjemmelavede marmelade!
Skyl bærrene.
Kog bær og vand i en gryde i 10 minutter. Skum overfladen indimellem.
Tilsæt sukker, og kog i 2 minutter under jævnlig omrøring.
Tilsæt melatin, og rør 1 minut.
Tag marmeladen fra varmen. Hæld den varme marmelade på et rengjort glas, og stil den til afkøling.
Smelt smørret.
Knus kiksene fint.
Tag gryden af varmen, og bland kiksene i.
Sæt springformen uden bund på et fad.
Læg kiksemassen direkte på fadet i springformen, og tryk den godt fast mod fadet.
Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
Riv limeskallen fint, og pres saften.
Pisk sukker og æg luftigt i en skål, og bland flødeosten i sammen med limeskal.
Tag forsigtigt husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad.
Afkøl husblassen med limesaft.
Pisk fløden til stift skum.
Bland den afkølede chokolade i æggeblandingen, og vend med solbærmarmeladen.
Tilsæt husblas, og vend flødeskummet i.
Hæld moussen over kiksebunden i formen.
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Varm ½ dl af solbærsaften i en gryde.
Smelt husblassen direkte i den varme saft. Bland med resten af solbærsaften, og hæld den over kagen.
Lad den stå på køl i mindst 3 timer, til den har sat sig.