De små kakaojuletræer fyldt med cremet vaniljeparfait vil garanti pynte på tallerkenen. Servér dem på en bund af usprøjtet gran, så bliver desserten endnu mere eventyrlig!
af Mai Knauer7.10.2021Foto: Columbus Leth.
10 personer
Vaniljeparfait
1 vaniljestang
6 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk. sukker
7 dl piskefløde
Kakaojuletræer
125 g blødt smør
110 g sukker
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
35 g rent kakaopulver
225 g hvedemel
Kakaojuletræer med vaniljeparfait
Vaniljeparfait
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt i en skål.
Pisk i en anden skål fløden til skum, og vend æggemassen i flødeskummet.
Kom ismassen i en form, der måler 25 x 35 cm, med bagepapir i bunden. Kom låg eller folie over, og frys ismassen 2 timer. Du kan også køre den i en ismaskine.
Kakaojuletræer
Kom smør og sukker i en foodprocessor, og kør det lyst og luftigt. Tilsæt æg og vaniljesukker, og rør igen. Tilsæt kanel, nelliker, kakao og hvedemel, og saml dejen.
Rul den ud på et stykke bagepapir, så den er 4 mm tyk. Læg et stykke bagepapir over dejen, og stil den i køleskabet i ½ time.
Tænd ovnen på 160°. Tag dejen ud, og brug en juletræsudstikker, L 9 cm, til at udstikke 20 juletræer. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 12-15 minutter.
Lad kagerne afkøle i 5 minutter, inden du hælder dem på en rist til den sidste afkøling.
Tag parfaiten ud af fryseren, og brug den samme juletræsudstikker til at udstikke 10 juletræer. Læg dem imellem 2 juletræskager, og stil kagerne i fryseren, indtil de skal serveres.