Forretter

Varmrøget laks med æble-peberrodsskum

Laks til forret er en ren favorit i sig selv! Her er det varmrøget laks med æbleskum og rugbrødschips. Mums! Opskriften finder du her.
af redaktionen.16.12.2021
6 personer
Tid i alt 20 min

Ingredienser

  • 1 frisésalat
  • 300 g varmrøget laks

Æble-peberrodsskum

  • 1 dl piskefløde
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 rødt æble
  • 3 cm friskrevet peberrod
  • 2 spsk. finthakket dild
  • 1 spsk. finthakket purløg
  • 2 spsk. kørvel
  • ½ tsk. sukker
  • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 bundt dild
  • 12-18 rugbrødschips
  • Flagesalt

Sådan laver du varmrøget laks med æble-peberrodsskum

  1. Pisk fløden til let skum, og vend citronsaft og fintrevet citronskal i.
  2. Skyl æblet, skær det i små tern, og vend dem i flødeskummet sammen med peberrod, dild, purløg og kørvel. Smag til med sukker, salt og peber.
  3. Skyl og pluk salaten, og fordel den på 6 tallerkener. Top med små stykker af laks.
  4. Pynt med dild, og læg en stor skefuld æble-peberrodsskum på hver tallerken. Servér med rugbrødschips drysset med flagesalt.

TIP: Rist selv rugbrødschips i ovnen, eller køb dem hos bageren.

Sponsoreret indhold