Rødbedetartar er et skønt, vegetarisk alternativ til klassisk tartar. Rødbederne er fyldt med god smag og konsistens, og ligesom en almindelig tartar, er det krydderier og tilsmagning, der er med til at give den helt perfekte smag. Du kan servere rødedetartar som en lækker forret eller let hovedret med en salat og godt brød til.
Rens rødbederne, og kog dem i en gryde i 35 minutter. Lad dem afkøle let.
Pil skrællen af rødbederne, og riv både de kogte og syltede rødbeder groft på et rivejern.
Skyl æblet, og skær det i helt små tern.
Pil og hak hvidløg fint, og rør det sammen med olie, eddike, salt og peber i en stor skål.
Vend den revne rødbede og æbleternene i dressingen, og smag til med ekstra salt og peber.
Kog ægget i en gryde med letsaltet vand i ca. 8 minutter. Lad det afkøle.
Anret rødbedeblandingen i cirkler på tallerkener.
Hak ægget fint, og fordel det oven på rødbedetataren sammen med kapers.
Top med revet peberrod, og servér straks med godt brød.
TIP: Pynt med lidt frisk karse på toppen, evt. rørt sammen med lidt cremefraiche. Fordel i frysepose, og lav fine små toppe oven på tataren.