Rist hasselnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Lad dem afkøle helt. Hak hasselnødderne til grov mel, evt. i en minihakker eller foodprocessor.
Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker. Tilsæt ca. halv-delen af flormelissen, imens du pisker. Bland det resterende flormelis sammen med hasselnøddemelet og salt i en skål, og vend det forsigtigt i marengsen med en dejskraber. Pas på ikke at slå alt luften ud.
Fordel marengsmassen i 3 cirkler med en diameter på ca. 20 cm på bageplader med bagepapir. Bag bundene i ovnen i 5 minutter.
Skru ovntemperaturen ned til 150° varmluft, og bag bundene i yderligere 40 minutter. Tag bundene ud af ovnen, og lad dem afkøle.
Karamelsauce
Kog vand, rom og sukker i en gryde i 15-20 minutter, til det er gyldent og dufter af karamel. Pas endelig på, at det ikke brænder på.
Tilsæt fløde, og kog i yderligere 6-7 minutter, til karamelsaucen er tyk og gylden. Smag den til med salt (vær forsigtig, den er varm).
Lad karamelsaucen afkøle let, og opbevar den ved stuetemperatur indtil servering.
Servering
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.
Skræl bananerne, og skær dem i skiver. Hak chokoladen groft.
Fordel flødeskum og bananer i mellem de 3 bunde. Top med karamelsauce, chokolade og hasselnødder, og servér straks.