Kager

Citronkage med syrlig glasur og syltede citroner

Lad det syrlige gå igen i alle elementerne i denne kage, hvor der er citron både i dejen, glasuren og pynten. Den smager himmelsk, og den ser fin ud i sin enkelhed!
af Louisa Lorang.16.01.2023Foto: Rikke Westesen.
8 personer

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 375 g sukker
  • 4 æg
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 6 usprøjtede citroner
  • 200 g cremefraiche 38 %
  • 1 aflang kageform

Syltede citroner

  • 2 usprøjtede citroner
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Glasur

  • ½ dl citronsaft
  • 150-175 g flormelis

Sådan laver du citronkage

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft.
  2. Pisk smør og sukker i en skål med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Pisk 1 æg i ad gangen.
  3. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og sigt det i dejen.
  4. Skyl og riv citronerne, så du har ca. 3 spsk. citronskal.
  5. Rør citronskal og cremefraiche i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform, og bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, eller til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af på en bagerist.

Syltede citroner

  1. Skyl citronerne, og skær dem i skiver.
  2. Hæld sukker og vand i en dyb pande, og varm det op, til sukkeret er smeltet. Tilsæt citronskiver, og lad dem simre i sukkerlagen i 3-5 minutter – pas på, de ikke bliver mørke.
  3. Fordel dem på bagepapir, og lad dem størkne.

Glasur

  1. Rør citronsaft og flormelis sammen i en skål til en glat glasur. Smør den afkølede kage med et flot lag glasur, og pynt med citronskiver. Lad glasuren sætte sig, og servér.
Citronkage med glasur

Sponsoreret indhold