Lad det syrlige gå igen i alle elementerne i denne kage, hvor der er citron både i dejen, glasuren og pynten. Den smager himmelsk, og den ser fin ud i sin enkelhed!
af Louisa Lorang.16.01.2023Foto: Rikke Westesen.
8 personer
Ingredienser
200 g blødt smør
375 g sukker
4 æg
400 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
6 usprøjtede citroner
200 g cremefraiche 38 %
1 aflang kageform
Syltede citroner
2 usprøjtede citroner
1 dl sukker
1 dl vand
Glasur
½ dl citronsaft
150-175 g flormelis
Sådan laver du citronkage
Tænd ovnen på 175° varmluft.
Pisk smør og sukker i en skål med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Pisk 1 æg i ad gangen.
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og sigt det i dejen.
Skyl og riv citronerne, så du har ca. 3 spsk. citronskal.
Rør citronskal og cremefraiche i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform, og bag kagen i ovnen i 45-50 minutter, eller til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Syltede citroner
Skyl citronerne, og skær dem i skiver.
Hæld sukker og vand i en dyb pande, og varm det op, til sukkeret er smeltet. Tilsæt citronskiver, og lad dem simre i sukkerlagen i 3-5 minutter – pas på, de ikke bliver mørke.
Fordel dem på bagepapir, og lad dem størkne.
Glasur
Rør citronsaft og flormelis sammen i en skål til en glat glasur. Smør den afkølede kage med et flot lag glasur, og pynt med citronskiver. Lad glasuren sætte sig, og servér.