Aftensmad

Ramsløgsuppe med kartofler og pinjekerner

Har du været på ramsløgjagt, er der næsten ingen grænser for, hvilke forårsfriske retter du kan trylle de smagfulde blade om til! Her får du vores bud på en ramsløgsuppe med masser af saft og kraft.
Tekst og foto: Pernille Hoffmann19.04.2023

Når du går en tur i løvskoven og bevæger dig lidt væk fra stien, er du ikke i tvivl: Sæsonen for ramsløg er på sit højeste, og hvert et skridt gennem det lysegrønne bunddække udløser en umiskendelig duft af hvidløg.

Buk dig ned og pluk! Både stokke, blade og de hvide blomster, der titter frem i maj, er nemme at bruge i madlavningen.

Ingredienser

  • 300 g ramsløg (hele planten)
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 300 g kartofler
  • 1 laurbærblad
  • Salt og peber

Til servering

  • ½ dl pinjekerner
  • ½ dl sesamfrø
  • Salt
  • 1 håndfuld ramsløg (hele planten)
  • Cremefraiche 38 %
  • 1 baguette

Sådan laver du ramsløgsuppe

  1. Skyl ramsløg og porre, og hak begge dele. Pil løget, og skrub kartoflerne. Skær begge dele i tern.
  2. Læg alle grøntsagerne i en gryde sammen med laurbærblad, og hæld vand over, til det akkurat dækker. Kog grøntsagerne ved middel varme, indtil kartoflerne er møre.
  3. Blend grøntsagerne med en stavblender i gryden, og smag til med salt og peber.

Servering

  1. Rist pinjekerner og sesamfrø med lidt salt på en tør pande – pinjekernerne skal kun lige akkurat tage farve. Lad pinjekerner og sesamfrø afkøle på et stykke køkkenrulle.
  2. Skyl og hak ramsløg.
  3. Anret suppen i dybe tallerkener med et par skefulde cremefraiche, og top med pinjekerner, sesamfrø og ramsløg.
  4. Servér med baguette.

Sponsoreret indhold