Kager

Snegle med appelsinremonce og kokostopping

Prøv vores lækre opskrift på snegle med chokolade, frisk appelsinremonce og sprød kokostopping - en perfekt kombination af syrligt og sødt!
af Gitte Heidi Rasmussen.8.05.2023Foto: Columbus Leth.
14 stk

Gærdej

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • ½ dl sukker
  • 2 æg
  • 550 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 14 kageringe (8 cm i diameter)

Appelsinremonce

  • 1 usprøjtet appelsin
  • 150 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 100 g mørk chokolade

Kokostopping

  • 1 usprøjtet appelsin
  • 75 g smør
  • 125 g rørsukker
  • 75 g kokosmel
  • 1 spsk. flormelis

Sådan laver du snegle med appelsinremonce og kokos

Gærdej

  1. Lun mælken i en gryde, og hæld den i en skål.
  2. Rør gær ud i mælken, og tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg. Rør det godt sammen.
  3. Hæld halvdelen af melet i en anden skål. Smuldr smørret i melet, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem i mindst 5 minutter, evt. på en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

Appelsinremonce

  1. Skyl appelsinen, og riv skallen fint.
  2. Rør smør, sukker, appelsinskal og mel sammen i en skål til en blød remonce.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en stor firkant på ca. 30 x 60 cm. Smør remoncen ud på dejen, og drys med hakket chokolade.
  4. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led. Skær dejen i 14 lige tykke snegle, og læg hver snegl i en smurt kagering på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i ca. 30 minutter, til de fylder formene godt ud.

Kokostopping

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skyl appelsinen, riv skallen fint, og pres saften.
  3. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt sukker og appelsinsaft. Kog appelsinblandingen op, og tag gryden af varmen.
  4. Rør appelsinskal og kokosmel i. Fordel kokostoppingen på sneglene, og bag dem straks i ovnen i ca. 15 minutter.
  5. Sigt lidt flormelis over sneglene, og nyd dem friskbagte og lune.

Sponsoreret indhold