Lav disse lækre muffins med frisk rabarberkompot, blød mascarponecreme og et drys af hvid chokolade i en himmelsk kombination af sødme og syrlighed i hver bid!
af Gitte Heidi Rasmussen.17.05.2023Foto: Columbus Leth.
12 stk
Ingredienser
100 g marcipan
100 g smør
150 g rørsukker
2 æg
1 spsk. vaniljesukker
½ dl piskefløde
1 tsk. bagepulver
225 g hvedemel
100 g hvid chokolade
12 muffinforme
Rabarberkompot
200 g rabarber
½ vaniljestang
75 g sukker
Mascarponecreme
250 g mascarpone
2 dl piskefløde
½ vaniljestang
½ dl flormelis
1 sprøjtepose med stjernetylle
Pynt
50 g hvid chokolade
Sådan laver du muffins med rabarberkompot og mascarponecreme
Tænd ovnen på 185° varmluft. Riv marcipan groft på et rivejern.
Rør smør, sukker og marcipan sammen til en cremet masse i en skål.
Rør æg i, 1 ad gangen, og rør dejen let og luftig. Rør vaniljesukker og fløde i.
Bland mel og bagepulver i en anden skål, og sigt det i dejen. Vend dejen godt sammen.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Vend den smeltede chokolade i dejen, og fordel dejen i muffinformene.
Bag dine muffins i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Rabarberkompot
Rens rabarber, og skær dem i små stykker.
Bring rabarber, vaniljestang og sukker langsomt i kog i en gryde, og lad det simre, til rabarberne er godt møre.
Lav et lille hul i midten af hver muffin med et kuglejern eller en skarp kniv, og fyld rabarberkompot i enten med en ske eller sprøjtepose.
Mascarponecreme
Pisk mascarpone og fløde sammen til en luftig creme med en elpisker.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Sigt flormelis og vaniljekorn i mascarponeblandingen, og rør det godt sammen.
Fyld mascarponecremen i sprøjteposen, og fordel den på toppen af hver muffin.
Høvl hvid chokolade i spåner med en tyndskræller, og drys dem over mascarponecremen lige før servering.