Aftensmad

Ovnbagt kylling med rabarber og citron

Saftig kylling møder friskhed fra rabarber og citron i denne uimodståelige ret – perfekt til en smagfuld middag! Du får opskriften her.
af Louisa Lorang.6.05.2023Foto: Rikke Westesen.
4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 6 bananskalotteløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt
  • 350 g rabarber
  • 2 usprøjtede citroner
  • 3 spsk. honning
  • 1 håndfuld frisk timian

Sådan laver du ovnbagt kylling med rabarber og citron

  1. Tænd ovnen på 220° varmluft.
  2. Skær kyllingen i 6-8 stykker, og fordel dem i et ovnfast fad.
  3. Pil løgene, og skær dem over på tværs. Fordel dem i fadet med kylling, og dryp med olivenolie. Krydr med salt.
  4. Bag begge dele i ovnen i 10-15 minutter. Rens imens rabarberne, og skær dem i skrå skiver.
  5. Skær citronerne i skiver. Fordel rabarber og citronskiver i fadet med kylling.
  6. Dryp med honning, og bag det hele i yderligere 30-35 minutter, eller til kyllingen er gylden og gennemstegt.
  7. Top med frisk timian, og servér retten direkte fra fadet, evt. med kartofler, en fyldig salat og brød.
https://imgix.isabellas.dk/2023-05-16/nyhedsbrevcta.jpg

Sponsoreret indhold