Aftensmad

Grøntsagstærte med rygeostecreme

En lækker grøntsagstærte holder altid – og du kan selv variere, hvilke grøntsager du vil fylde din tærte med, men her får du en opskrift med radiser, bønner og gulerødder.
af Louisa Lorang.10.02.2022Foto: Anders Schønnemann.

Miks nye sprøde grøntsager i denne tærte, og lav en mager creme med rygeost til at komme ovenpå - perfekt kombination til en let aftenmad. Grøntsagstærten smager også lækkert som tilbehør til kød eller fisk, og den kan nydes både kold og lun.

4 personer

Dej

  • 85 g koldt smør
  • 65 g fint speltmel
  • 75 g grahamsspeltmel
  • 1 nip salt
  • 1 æggeblomme
  • 1-2 spsk. koldt vand
  • En aflang tærteform

Fyld

  • ca. 20 g friske grønne bønner
  • 8-10 rensede radiser
  • 125 g nye små gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 æg
  • 170 g fynsk rygeost 10 % (170 g)
  • 1 dl mælk
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt purløg

Sådan laver du grøntsagstærte med rygeostecreme

  1. Hak det kolde smør sammen med de 2 slags speltmel og salt, til du får en grynet masse, der nærmest ligner grov rasp. Saml hurtigt dejen med æggeblommen og koldt vand. Læg den evt. koldt i en ½ time.
  2. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Skær kanterne til.
  3. Nip bønnerne. Rens radiser, gulerødder og forårsløg. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og lad bønner, gulerødder og forårsløg koge i 2-3 minutter. Overhæld dem med koldt vand, og lad dem dryppe godt af.
  4. Skær bønnerne i 3 cm lange stykker, og fordel dem i tærten.
  5. Pisk æg, rygeost og mælk sammen, og krydr med salt og peber.
  6. Vend hakket purløg i æggemassen, og hæld den over bønnerne.
  7. Læg et fint mønster af halve gulerødder, forårsløg og radiser.
  8. Bag tærten på næstnederste rille i en 190° varm ovn i ca. 40 minutter.

Sponsoreret indhold