Mad

Opskrift | Fermentering – Kimchi

Den urgamle konserveringsmetode fermentering er genopstået og blevet en stor trend inden for maduniverset. IN guider dig til, hvordan du kommer i gang med denne opskrift på den krydrede kålsalat Kimchi.
af Af Julie Egemar, opskrift af Mikkel Karstad og Timm Vladimir 29.05.2017

Fermentering - Opskrift på kimchi

Den koreanske kimchi smager dejlig bitteret og har en vis styrke, da kålen fermenteres med andre let bitre grønsager og massere af chili. Kimchi kan laves med alle salgs grøntsager, så du kan sagtens bruge din favoritgrøntsager. Grøntsagerne fermenterer i mindst fire dage, når du laver kimchi.

Med andre er ord er kimchi er en krydrede kålsalat, og den er lækkert tilbehør til kød og fjerkræ, skøn som fyld i en sandwich, eller – hvis du er modig – med et spejlæg til morgenmad.

TIP: Brug patentglas og -flasker, når du fermenterer. De er nemlig lufttætte, så der ikke kommer luft og bakterier ind, samtidig med at gummiringen tillader, at overskydende kulsyre kan ‘gasse af’ under processen. Så undgår du, at glasset nærmest eksploderer som en champagneprop, når du åbner det.

INGREDIENSER:

  • 2 hvidkålshoveder
  • ½ kinaradise
  • 1 frisk rød chili
  • 10 hele sorte peberkorn
  • 40 g salt
  • 1 stort patentglas

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Fermentering med kraut

FREMGANGSMÅDE:

  • Fjern de yderste blade fra hvidkålshovederne, og del kålhovederne i kvarte. Snit kålen helt fint, eller riv den på et rivejern, og læg den i en stor skål.
  • Skræl kinaradisen, snit den fint eller riv den, og bland den med hvidkålen.
  • Hak chilien groft, knus peberkornene let, og bland begge dele i kålen.
  • Drys med salt, og vend det hele godt rundt.
  • Massér kålen med saltet, så strukturen ændrer sig og bliver blød, og kålen begynder at afgive væske. Det tager ca. 10 minutter.
  • Hæld kålen i et rent og skoldet patentglas. Sørg for at presse kålen godt sammen i glasset, så den er dækket af sin egen væde.
  • Lad glasset stå to-tre døgn på køkkenbordet ved stuetemperatur, til det begynder at boble i glasset og fermentere. Smag evt. løbende på kimchien med en ren ske, og sæt glasset på køl, når du synes, den er tilpas syrlig.
  • Lad kimchien trække yderligere mindst to dage i køleskabet, inden du spiser den.

LÆS OGSÅ: Fermentering begynder med k

Sponsoreret indhold