Lakrids er de senere år blevet en meget populær spise, og det gælder ikke bare i slik og desserter. Den lækre smag af lakrids møder man nu også i både forretter og hovedretter, men også i drikkevarer bliver der eksperimenteret med lakrids.
Læs også: Lakrids er det nye krydderi
Er du røget med på lakridsbølgen, kan du med fordel eksperimentere med lakrids i køkkenet. Johan Bülow, der laver luksuslakrids, har personligt smagt på lakridsrødder fra hele verden og fundet frem til de bedste af slagsen, som han har eksperimenteret med.
Lakrids i madlavning
Johan Bülows bedste tip til at komme i gang med at bruge lakrids i køkkenet, er at bruge det som et krydderi. Personligt foretrækker han selv at kombinere lakrids med følgende:
• Gris med lakrids, gerne svinekæber
• Laks med lakrids
• Kombinationen af rødbede, æble eller rabarber med lakrids
• Is med lakrids
• Fransk nougat med gode nødder, kandiserede frugter og lakrids
Prøv også opskriften: En lækker lakridsparfait
Lakrids i drikkevarer
Vil du eksperimentere med lakrids i drikkevarer, anbefaler Johan Bülow at prøve følgende tre drikke:
Snaps med lakrids
Er du typen, der laver din egen snaps, er det oplagt at give den et interessant twist og sødme med lakrids. Johan Bülow foreslår, at du blander med andre krydderi for at lave din helt egen blanding.
Lakrids i kaffe
Du kan lave en lækker the- eller kaffedrik ved at bruge lakrids. Tilsæt lakrids i de varme drikke for at give dem sødme.
Kold lakridsdrik
Minimælk rørt med fint lakridspulver kan give en helt ny smagsoplevelse, som selv ikke-mælkedrikkere vil nyde. Lakridsen giver god smag til mælken, og det bliver en lækker drik næsten uden kalorier.
Læs også: 10 råvarer du skal spise i marts
Tip! Tilsæt en skefuld sød lakridssirup i din gryderet for at give den ekstra god smag.