Hvert år er der en helt særlig anledning til, at vi kan nyde duften og ikke mindst smagen af varme hveder. Nemlig store bedredag. Findes der noget bedre, end at sætte tænderne i en ristet hvedeknop med et ordentligt lag smør. Nej vel? Det er utrolig simpelt at bage dine egne hveder med den karakteristiske smag af kardemomme. Noget andet end hveder? Så prøv disse nemme boller uden gluten
Traditionen tro skal hvederne først bages og dernæst ristes for at få den helt rigtige smag og sprødhed frem. Læs nedenfor, hvorfor og hvornår hvederne traditionelt set spises.
Hveder spises altid aftenen før store bededag, som falder den fjerde fredag efter påske. Store bededag er oprindeligt en helligdag, som er tilegnet faste og bøn. I dag faster vi ikke, vi spiser hveder. Traditionen med de danske hveder stammer helt tilbage fra 1686, hvor man kombinerede flere helligdag dage i én, hvilket betød at alt havde lukket, selv bageren.
Prøv disse varme hveder med rørt smør.