Der er intet som et lunt, friskbagt brød med blød krumme og sprød skorpe – især ikke, hvis det toppes med et lag af let, luftigt smør. Har du endnu ikke smagt pisket smør, så har du noget til gode! Den luftige udgave af smørret serveres ofte på restauranter og i modsætning til almindeligt smør, er det let, luftigt og utrolig cremet.
Smørret får den luftige konsistens af at blive pisket med mælk. Hvis du ønsker en markant smag, kan du vende friskrevet citronskal, friske krydderurter eller andre krydderier i smørret, efter at det er pisket. Prøv den nemme opskrift herunder.
Servér pisket smør på friskbagt brød til middagen eller til bagte kartofler. Brug også det piskede smør til fjerkræ og fisk.
Antal: 4 personer
250 g smør
1 dl kærnemælk
flagesalt
30 g spiselige blomster, f.eks. biblomme eller ramsløgsblomst
Pisk smørret let og luftigt i en skål med en elpisker.
Tilsæt kærnemælk lidt ad gangen, mens du pisker, til konsistensen er luftig, og smørret har absorberet al kærnemælken.
Smag til med flagesalt, og drys evt. med spiselige blomster inden servering.
Servér det hjemmepiskede smør med friskbagt brød.