12 stk.
Dej:
Til tilberedning
Sådan laver du dejen
Bland alle ingredienserne i skålen til en røremaskine, men hold lidt af melet tilbage til at starte med, så du sikrer, at dejen ikke bliver for tør.
Kør dejen med dejkrog i 6-8 minutter, til den er elastisk og en smule klæbrig. Har du ikke en røremaskine, kan du ælte dejen grundigt med hænderne. Tilsæt evt. det resterende mel under omrøringen, hvis dejen er for våd.
Lad dejen hæve lunt under et klæde i ca. 1 time.
Rul dejen ud til en pølse på et meldrysset bord, og del dejen i 12 stykker.
Rul hvert dejstykke til en tynd pølse, som er en smule tykkere på midten. Form hvert dejstykke til en kringle.
Sådan tilbereder du dem
Tænd ovnen på 225° varmluft. Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt natron.
Kog hver kringle 20-30 sekunder, evt. ved hjælp af en hulske. Overfør kringlerne til en bageplade med bagepapir.
Drys kringlerne med salt, og bag dem i ovnen i 15-18 minutter, afhængigt af hvor mørke du ønsker dem.
Servér dem lune.
TIp: Vil du forvandle kringlerne fra snacks til lækre madbrød, kan du udelade det meste af sukkeret og erstatte noget af hvedemelet med en grovere meltype.