Key Lime Pie er en skøn og frisk dessert med et solidt citrus-boost, perfekt til de begyndende efterårsmåneder. Bastogne-kiks sikrer en sprød og lækker bund, og kanelsmagen passer godt til den syrlig-søde limecreme, der topper tærterne. Og navnet Key Lime Pie? Det kommer af, at tærten har oprindelse i Key West i Florida.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Mille-feuille med vaniljecreme og hindbærcoulis
Antal: 8 små tærter
INGREDIENSER:
Limefrugtcreme:
Pynt:
FREMGANGSMÅDE:
Tænd ovnen på 200°. Knus kiksene til små krummer i en foodprocessor.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Bland smør og de knuste kiks godt sammen i en skål.
Tryk kikseblandingen ud i 8 små tærteforme med en grydeske, så blandingen går lidt op ad kanterne. Bag bundene i ovnen i ca. 10 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af.
Limefrugtcreme:
Skyl limefrugter, og riv den grønne skal fint uden at få det hvide lag med. Halvér limefrugterne, og pres al saften. Bland kondenseret mælk, æggeblommer, limeskal og -saft i en skål eller en gryde, og lad det trække i mindst 30 minutter. Lad limeskallen blive i cremen. Det ser flot ud med små grønne prikker i de færdige tærter.
Fordel limefrugtcremen i formene, og bag tærterne i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter, til de begynder at blive faste. Tag tærterne ud af ovnen, og afkøl.
Pynt:
Skyl limefrugten, og skær den i tynde skiver. Halvér skiverne. Pisk fløden til skum, og fyld flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt hver tærte med flødeskum og ½ skive limefrugt.
Tip: Det ser flot ud at pynte kagerne med spiselige blomster, fx stedmoderblomster.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Fromage med granatæblekerner og mandelsplitter