WEEKEND BITES | Bagte æbler med nødde-rosinfyld
Bagte æbler med nødde-rosinfyld
Julen står for døren og dermed er der skruet ekstra op for hyggen. Det betyder for de fleste, at der bruges mere tid i køkkenet på at afprøve nye opskrifter - og gerne de søde af slagsen. Hvis du skal forkæle dig selv og dine nærmeste med noget lækkert i weekenden, giver denne opskrift startskudet til hyggelige stunder.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
6 personer
INGREDIENSER:
- 6 personer
- 6 store æbler
- 150 g valnødder, blendet til groft smulder
- 150 g rosiner
- 100 g sukker 1-2 spsk kanel
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat af rødkål med bagte kirsebær og æble
FREMGANGSMÅDE:
Forvarm ovnen til 180 grader. Vask æblerne godt, og udhul dem lidt, så kernehuset er væk, men æblet stadig er helt.
Bland nødder, rosiner og sukker sammen. Sæt æblerne i et ovnfast fad, og fordel fyldet i dem.
Drys dem med kanel, og bag dem i ovnen i 20-30 minutter, til de er møre og faldet lidt sammen.
Lad dem køle en anelse af, og server dem lune med lidt af den udløbne saft fra fadet eller dryppet med en kanelsirup. En god kugle vaniljeis til er heller ikke skidt.
Opskriften er fra bogen 'Små retter, stor smag' af Timm Vladimir.