OPSKRIFT | Salat af rødkål med bagte kirsebær og æble
Salat af rødkål med bagte kirsebær og æbler
INGREDIENSER:
- 4-6 personer
- ½ rødkål
- 2 æbler
- 40 g sesam
- havsalt
- ½ dl kirsebæreddike el. anden mørk frugteddike
- 4 spsk koldpresset rapsolie u 2-3 spsk akaciehonning
- friskkværnet peber
- 200 g bagte
- kirsebær
- 200 g hele
- kirsebær (friske el. frosne)
- 2 spsk kirsebæreddike el. anden frugteddike
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- salt og peber
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med ribeye, bagte rødbeder og kartofler
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
FREMGANGSMÅDE
Snit rødkålen i fine strimler, og læg dem i en skål. Skær æblerne i tynde skiver, og bland dem i kålen.
Rist derefter sesam på en tør pande, til de begynder at dufte varmt og godt, drys dem med lidt salt, og lad dem køle let af, før du tilsætter dem til kålen.
Vend eddike, rapsolie, honning, salt og peber i rødkålssalaten, og lad den trække køligt i 1 time, inden den serveres. Du skal helst ikke lave salaten i alt for god tid i forvejen, da kålen så falder sammen og bliver lidt trist.
Bagte kirsebær:
Fordel kirsebærrene i et ildfast fad, og vend dem med eddike, olie, honning, salt og peber.
Bag kirsebærrene i 10-12 min. ved 170°, så de trækker sig lidt sammen og suger marinaden til sig. Tag kirsebærrene ud af ovnen, og lad dem trække i ca. 30 min. Fordel de bagte kirsebær over salaten og server.
Tip
Kirsebærrene kan også hældes på glas og serveres til koldt kød i tynde skiver eller til kraftig ost.