Red velvet cake stammer, ligesom red velvet-cupcakes, fra Sydstaterne i USA, hvor bagere under 2. Verdenskrig og madrationaliseringen begyndte at bruge rødbedesaft til at farve kager med. Navnet er inspireret af den dybe røde farve, som minder om fløjl. Red velvet cakes er blevet meget populære de seneste år bl.a. på sydstatsinspirerede restauranter og i bagerier i New York.
LÆS OGSÅ: Macarons med hindbærtrøffel
Opskrift til 10-12 personer
INGREDIENSER
Marengscreme:
FREMGANGSMÅDE
Kom smør, sukker og kornene fra en vaniljestang i en foodprocessor, og blend til en cremet masse. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt mel, kakaopulver, kærnemælk og rødbedesaft, og blend igen.
Fór en kageform på 20 cm i diameter med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen i ca. 1½ time ved 160°, og lad den derefter afkøle i 10-15 minutter. Tag kagen ud af formen, og stil den til afkøling på en rist.
Marengscreme: Hæld æggehvider, sukker og salt i en skål over vandbad, og pisk med en elpisker i 4-5 minutter, indtil sukkeret er opløst. Tag skålen væk fra vandbadet, og pisk 3-4 minutter mere, til den har stuetemperatur.
Del kagen midt over på langs med en skarp kniv, og placér bunden af kagen på et serveringsfad. Fordel ca. halvdelen af cremen på kagen, og derefter alle hindbærrene. Læg den øverste del af kagen ovenpå. Fyld resten af cremen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med fine skumtoppe.
TIP: Pisk æggehviderne stive over vandbad, helst hvor skålen ikke rører vandet. Så opløses sukkeret nemmere, og marengsen bliver mere luftig og mindre sej.