Se også
Desserter og kager
Rabarbermousse med kompot
Få sommersteming i desserten med rabarbermousse.
af Mai Knauer, Foto: Anders Schønnemann
20.06.2022
Opskrift: Rabarbermousse med rabarberkompot
Det skal du bruge til rabarbermousse med kompot:
Antal: 6 personer
Rabarberkompot:
- 500 g rabarber
- 3-400 g sukker
- 1 vaniljestang
Rabarbermousse:
- 6 blade husblas
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 125 g sukker
- 1 dl rabarberkompot
- 2½ dl piskefløde
- Pynt: lidt rabarberkompot
Sådan laver du rabarberkompot:
- Rens rabarberne, skær dem i skiver på 1-2 cm, fyld dem i en gryde, og drys med sukker.
- Skrab vaniljekornene ud af stangen, og bland vaniljekorn og stang med rabarberne.
- Lad det trække en halv time, og kog langsomt op.
- Kog til kompotten har en fin og lidt tyk konsistens.
- Lad kompotten køle af, og opbevar den på køl i et glas med tætsluttende låg.
Sådan laver du rabarbermousse:
- Udblød husblassen i vand i 10 min.
- Tag husblassen op af vandet, og lad den dryppe lidt af.
- Læg husblassen i et vandbad, og lad den smelte. Lad den stå, til den er lunken.
- Pisk pasteuriserede æggeblommer med sukker til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt rabarberkompot og dernæst den lunkne husblas i en tynd stråle, pisk godt hele tiden.
- Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber, så din rabarbermousse forbliver luftig.
- Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i din rabarbermousse.
- Stil skålen på køl, eller fordel den færdige rabarbermousse i portionsglas, og lad den stå på køl i 2-3 timer.
- Pynt den færdige rabarbermousse med lidt af rabarberkompotten lige inden servering. Så vil gæsterne helt sikker nyde den lækre rabarbermousse.
VINTIP: Et glas riesling passer rigtig godt til rabarbermousse.
TIP: Rabarbermousse fungerer rigtig godt som dessert i en 3-retters menu.
Se også
11 opskrifter med rabarber