Desserter og kager

Sådan smager du på chokolade

Næste gang du har lyst til et stykke chokolade, så giv dig selv den oplevelse at smage rigtigt på det – det kan nemlig gøre din chokoladeoplevelse helt speciel.
af Simone Gullberg / Foto: Colourbox8.01.2014

Et godt stykke chokolade fortjener lige så meget opmærksomhed som et godt glas rødvin. Ligesom med vin, er der nemlig en hel procedure bag den store chokoladeoplevelse. De danske chokolademagere arbejder hårdt på at give os en chokoladeoplevelse, og der er en masse lækre varianter at vælge imellem.

Tips til din chokoladesmagning

  • Kig på chokoladens overflade. På en god chokolade er overfladen brun og blank fremfor sort og mat.
  • Chokoladens aroma frigives især, når du knækker chokoladen, prøv derfor at dufte til den, når du lige har knækket et stykke af.
  • Læg et stykke chokolade midt på tungen og lad det smelte langsomt - selvom du let kan blive fristet til at tygge det. Hvis du lader det smelte, så bliver der frigivet flere smagsnoter. Undervejs kan du opleve de fem grundsmage.
  • Prøv at tage en indånding, når du har lagt chokoladen på tungen. Her kan du især opleve kakaoens aroma.

Se også: Mørk chokolade - 10 favoritter!

Kunsten at smage på chokolade
Vi har smagt på tre forskellige chokolader fra tidens nok mest populære chokolademagere. Med titlen som verdens bedste mælkechokolade, var Friis-Holm chokoladen på 55 procent et oplagt valg sammen med Summerbirds mælkechokolade på 38 procent og Chocolate & Loves mørke chokolade på 71 procent. Den mørke mælkechokolade bød på en lækker aroma og mange smagsoplevelser, hvor de forskellige smagsnoter virkelig kom til udtryk. Desuden var den utrolig cremet hele vejen igennem. Summerbirds lyse mælkechokolade var også god og cremet med en god kakaosmag. Den mørke chokolade fra Chocolate and Love bød også på forskellige smagsoplevelser, som både den syrlige og salte.

Læs også: Hvad er god chokolade?

Med tre så forskellige chokoladeprocenter, var det tre vidt forskellige smagsoplevelser, der mødte os, men under hver smagning, oplevede vi, at det fremhævede chokoladens aroma, hvis man smagte på chokoladen på den rigtige måde. Det var tydeligt at smage forskel, når man tålmodigt ventede på, at chokoladen skulle smelte. Oplevelsen varer ikke kun længere, den mættede også mere.

Se også: Mælkechokolade - 10 favoritter

Sponsoreret indhold