Et godt stykke chokolade fortjener lige så meget opmærksomhed som et godt glas rødvin. Ligesom med vin, er der nemlig en hel procedure bag den store chokoladeoplevelse. De danske chokolademagere arbejder hårdt på at give os en chokoladeoplevelse, og der er en masse lækre varianter at vælge imellem.
Tips til din chokoladesmagning
Se også: Mørk chokolade - 10 favoritter!
Kunsten at smage på chokolade
Vi har smagt på tre forskellige chokolader fra tidens nok mest populære chokolademagere. Med titlen som verdens bedste mælkechokolade, var Friis-Holm chokoladen på 55 procent et oplagt valg sammen med Summerbirds mælkechokolade på 38 procent og Chocolate & Loves mørke chokolade på 71 procent. Den mørke mælkechokolade bød på en lækker aroma og mange smagsoplevelser, hvor de forskellige smagsnoter virkelig kom til udtryk. Desuden var den utrolig cremet hele vejen igennem. Summerbirds lyse mælkechokolade var også god og cremet med en god kakaosmag. Den mørke chokolade fra Chocolate and Love bød også på forskellige smagsoplevelser, som både den syrlige og salte.
Læs også: Hvad er god chokolade?
Med tre så forskellige chokoladeprocenter, var det tre vidt forskellige smagsoplevelser, der mødte os, men under hver smagning, oplevede vi, at det fremhævede chokoladens aroma, hvis man smagte på chokoladen på den rigtige måde. Det var tydeligt at smage forskel, når man tålmodigt ventede på, at chokoladen skulle smelte. Oplevelsen varer ikke kun længere, den mættede også mere.
Se også: Mælkechokolade - 10 favoritter