9 dl sødmælk
1 dl økologisk kærnemælk
1 æble
20 g hasselnødder
4 spsk hybenrosesirup (se opskrift)
- Hæld 1 dl kærnemælk op til de 9 dl sødmælk i kartonen og ryst godt. Lad mælkekartonen stå 18-24 timer på køkkenbordet. Herefter har du hjemmelavet tykmælk.
- Tykmælken kan selvfølgelig også laves i en skål. Kom tykmælken op i en sigte med et kaffefilter eller et klæde og lad den dryppe/dræne lidt af, så den får en lidt tykkere konsistens.
- Kom tykmælken op i en skål og server den med friske æbleterninger, lidt grofthakkede hasselnødder og hybenrosesirup
Hybenrosesirup
100 g sukker
5 dl vand
5 hybenroser
½ citron
- Kom vand, sukker og citronsaft op i en gryde. Pluk bladene af hybenroserne og kom dem op i gryden. Bring gryden i kog og lad det hele koge i 20-25 min. på lav varme, til det koger ind til sirupkonsistens. Hold øje med gryden, så siruppen ikke brænder på.
- Tag gryden af varmen og kom siruppen op i en skål eller et sylteglas. Opbevar siruppen på køkkenbordet eller i en skuffe/ et skab, ikke i køleskabet, da den så bliver for hård og kan begynde at krystallisere.