Desserter og kager

Tykmælk med æbler, hybenrosesirup og hasselnød

Server tykmælken til dessert eller spis den som godt morgen- eller mellemmåltid.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 29.09.2011

9 dl sødmælk
1 dl økologisk kærnemælk
1 æble
20 g hasselnødder
4 spsk hybenrosesirup (se opskrift)

- Hæld 1 dl kærnemælk op til de 9 dl sødmælk i kartonen og ryst godt. Lad mælkekartonen stå 18-24 timer på køkkenbordet. Herefter har du hjemmelavet tykmælk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Tykmælken kan selvfølgelig også laves i en skål. Kom tykmælken op i en sigte med et kaffefilter eller et klæde og lad den dryppe/dræne lidt af, så den får en lidt tykkere konsistens.

- Kom tykmælken op i en skål og server den med friske æbleterninger, lidt grofthakkede hasselnødder og hybenrosesirup

Hybenrosesirup
100 g sukker
5 dl vand
5 hybenroser
½ citron

- Kom vand, sukker og citronsaft op i en gryde. Pluk bladene af hybenroserne og kom dem op i gryden. Bring gryden i kog og lad det hele koge i 20-25 min. på lav varme, til det koger ind til sirupkonsistens. Hold øje med gryden, så siruppen ikke brænder på.

- Tag gryden af varmen og kom siruppen op i en skål eller et sylteglas. Opbevar siruppen på køkkenbordet eller i en skuffe/ et skab, ikke i køleskabet, da den så bliver for hård og kan begynde at krystallisere.