Grønt

Hyben

Indrømmet, hyben er ret besværlige at rense, men når det først er gjort, kan man få den skønneste marmelade, eller hvad man vil bruge sine hyben til, ud af det.
af Redaktionen, Foto: Lars Ranek 11.07.2012
hyben

Hyben vokser vildt i stort set hele landet, men især langs kysterne. Både frugt og roser bruges, og busken bærer begge dele samtidigt. De første frugter bliver modne i juli.

Opskrifter med hyben

Hybensaft med rose - lækker læske med hyben

Hybenchutney

Salat af nye løg med syltede hybenroser, røget laks og krydderurter

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tykmælk med æbler, hybenrosesirup og hasselnød

Hyben er en rigtig god kilde til C-vitamin og indeholder også A-vitamin og kalcium.

Vidste du…
At hybenbusken også kaldes rynket rose eller rosa rugosa?

Anvendelse
Hybenrosens blomsterblade kan bruges til at lave fint rosenvand, til en mild hybenrosesnaps eller til fin hybenrosesirup.
Det er et stort besvær at rense hybenfrugterne, men har man først fået gjort det, kan man lave den lækreste hybenmarmelade - som selvfølgelig smager meget bedre end den i supermarkedet.

Sæson
Juni-august