Desserter og kager

Mørdej: Den perfekte opskrift fra Mette Blomsterberg

Mørdej er nemt at lave og kan bruges i et hav af opskrifter - især på tærter. Her får du en opskrift på mørdej fra Mette Blomsterberg og forslag til, hvilke lækre kager du kan bruge mørdejen til.
Mandag, 13. august 2012 - 9:28 (opdateret i 2020) - af Mette Blomsterberg, Foto: Lars Ranek13.08.2012

Mørdej er en fed dej lavet på hvedemel, smør og en smule æg til at samle dejen. Hvis du undgår at komme sukker i mørdejen, kan den bruges som madtærte, og kun ved at tilsætte sukker, kan mørdejen bruges til et hav af kager og tærter. Mørdej er nem at tilberede, men det kan variere, hvor meget bagetid mørdejen skal have. Det afhænger nemlig af dejens tykkelse, hvilken kage du skal lave, og hvilken fyld du kommer i din tærte. Her får du en super nem og opskrift på mørdej fra Mette Blomsterberg amt opskrifter på, hvad du kan bruge din mørdej til.

Prøv også: Æbletærte med mandelcreme

Opksrift på mørdej af Mette Blomsterberg

Antal: 1 tærte

Det skal du bruge for at lave mørdej:

  • 300 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret smør
  • 100 g flormelis
  • 1 æg (str. L)

Sådan laver du Mette Blomsterbergs mørdej:

  1. Ælt alle ingredienserne hurgit sammen til en ensartet mørdej.
  2. Stil mørdejen koldt i ½ time inden udruldning.
  3. Rul mørdejen ud og brug den i lige kage, du har lyst til at lave.

Opskrifter med Mette Blomsterbergs mørdej:

Sponsoreret indhold