Desserter og kager

Jordbær/solbærsorbet med spearmint

Lækker sorbet - spearminten giver den et esktra sus
af Kille Enna 4.06.2010
Ingredienser:

(0,9-1 liter)
250 g solbær
2 dl vand
200-225 g lyst rørsukker
¼ vaniljestang
20 g spearmintblade
500 g jordbær

Hæld solbær, vand, rørsukker, udskrabede vaniljekorn og vaniljestang i en lille gryde. Bring det hele i kog. Kog et par minutter eller indtil sukkeret er opløst. Hak spearmintbladene groft, hæld dem i gryden og tag straks gryden af varmen. Hæld jordbærrene i og afkøl. Hæld væsken i en blender og blend til den er ensartet. Sigt væsken igennem en finmasket sigte og frys den i en ismaskine.

TIPS
Prøv at udskifte spearmint med frisk estragon, citronmelisse, basilikum eller fennikeltoppe. Juster mængden alt efter hvor kraftig smag urten har.

Andre opskrifter på is:

Kakaosorbet med hyldeblomst

Hindbær/citronis med rosmarin

Jordbær/rababersorbet med lavendel

Olivenolieis
Kokosis med eksotiske frugter
Mangoparfait

Sponsoreret indhold