4-6 personer
7 dl yoghurt naturel 10 %
2 dl sukker
1-2 tsk vaniljesukker
2 pasteuriserede æggehvider
100 g friske hindbær
Bland yoghurten i en skål med ½ dl sukker og vaniljesukkeret. Jo bedre vaniljesukker, des bedre bliver den rige, vaniljefede smag.
Rør yoghurt, sukker og vaniljesukker godt sammen og sæt skålen i fryseren. Lad yoghurten indfryse i 1- 1½ time og rør undervejs i den med jævne mellemrum.
Hæld æggehviderne i en ren og helt tør skål. Dette er meget vigtigt, da hviderne ellers ikke kan blive stive. Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt resten af sukkeret og pisk, til hviderne er seje og blanke.
Tag yoghurten ud af fryseren og vend forsigtigt hviderne og de friske hindbær i isen. Kom isen op i portionsforme
eller i en stor form og sæt den tilbage i fryseren. Lad isen fryse i ca. 2-3 timer til den er fast, men stadig har
cremet konsistens.
Isen kan godt fryse i længere tid, men den bliver hård af at stå i flere dage.
Tips
Gem tomme vaniljestænger i et patentglas og fyld op med lyst rørsukker. De skrabede vaniljestænger giver en fin
duft og smag til sukkeret.