Chokoladekage møder myslibar! I emmerys’ opskrift på chokoladefudge udleves chokoladedrømmen til fulde, og den lækre bund danner rammen for det søde smagshit. Lav emmerys’ version af chokoladefudge derhjemme.
Tip! Sørg for, at mængderne passer præcis – derfor skal æggehviderne vejes. Lav din egen hasselnøddemel ved at blende hele hasselnødder så fint, du kan.
Prøv også emmerys' opskrift på citronmåne!
(20 stykker)
Bund
185 g blødt saltet smør
285 g rørsukker
185 g hasselnøddemel
60 g æggehvider
75 g hvedemel
smør til formen
Fudgemasse
2½ dl fløde
250 g god mørk chokolade, 70 %
Få idéer til, hvad du kan bruge hvid chokolade til her!
Rør smør og rørsukker sammen. Tilsæt hasselnøddemel, kom æggehviderne i, og tilsæt til sidst hvedemelet. Sæt dejen i køleskabet i et par timer, til den er kold og nem at arbejde med.
Tryk dejen ud i en lille bradepande med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader i 25-30 minutter, til den er let gylden. Lad bunden køle helt af.
Leder du efter en ny favorit? Prøv opskriften på hjemmelavet nutella!
Kog fløden op, tilsæt chokoladen, og rør den ud i den varme fløde. Hæld fudgemassen ud over den afkølede kagebund, og sæt kagen til afkøling i køleskabet, til fudgemassen er helt kold. Skær forsigtigt kagen ud i ca. 20 stykker, og server den iskold.
Vild med chokoladefudge? Find flere lækre chokolade-opskrifter her: