Desserter og kager

Chokoladefudge – et sikkert chokoladehit

Chokoladefudge er en af emmerys’ mest populære kager. Prøv kræfter med den skønne chokoladedrøm i dit eget køkken og server en chokoladefudge ud over det sædvanlige.
af Line Sølvhøj Johansson. Opskrift af Nicolai Halken Skytte / Foto: Skovdal & Skovda, Stine Christiansen6.01.2015

Chokoladekage møder myslibar! I emmerys’ opskrift på chokoladefudge udleves chokoladedrømmen til fulde, og den lækre bund danner rammen for det søde smagshit. Lav emmerys’ version af chokoladefudge derhjemme.

Tip! Sørg for, at mængderne passer præcis – derfor skal æggehviderne vejes. Lav din egen hasselnøddemel ved at blende hele hasselnødder så fint, du kan.

Prøv også emmerys' opskrift på citronmåne!

Det skal du bruge til din chokoladefudge:

(20 stykker)

Bund
185 g blødt saltet smør
285 g rørsukker
185 g hasselnøddemel
60 g æggehvider
75 g hvedemel
smør til formen

Fudgemasse
2½ dl fløde
250 g god mørk chokolade, 70 %

Få idéer til, hvad du kan bruge hvid chokolade til her!

Bund til chokoladefudge:

Rør smør og rørsukker sammen. Tilsæt hasselnøddemel, kom æggehviderne i, og tilsæt til sidst hvedemelet. Sæt dejen i køleskabet i et par timer, til den er kold og nem at arbejde med.

Tryk dejen ud i en lille bradepande med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader i 25-30 minutter, til den er let gylden. Lad bunden køle helt af.

Leder du efter en ny favorit? Prøv opskriften på hjemmelavet nutella!

Fudgemasse:

Kog fløden op, tilsæt chokoladen, og rør den ud i den varme fløde. Hæld fudgemassen ud over den afkølede kagebund, og sæt kagen til afkøling i køleskabet, til fudgemassen er helt kold. Skær forsigtigt kagen ud i ca. 20 stykker, og server den iskold.

Vild med chokoladefudge? Find flere lækre chokolade-opskrifter her:

Sponsoreret indhold