Desserter og kager

Opskrift på citronmåne – emmerys egen opskrift

Citronmåne er en klassiker, og med hjemmebagning som en af tidens største trends, er det på tide at kaste sig ud i en hjemmelavet citronmåne. Prøv emmerys opskrift på citronmåne!
af Line Sølvhøj Johansson. Opskrift af Nicolai Halken Skytte / Foto: Skovdal & Skovda, Stine Christiansen 27.10.2014
citronmåne

Overrask ved kagebordet med en klassiker, som når helt nye højder. Citronmåne er en kage, som alle kender, men ved at lave din egen citronmåne, kan du løfte den gamle klassiker til helt nye højder.

Emmerys opskrift på citronmåne er nem at kopiere, så du kan servere en citronmåne for dine gæster, som de ikke har smagt den før. Du finder emmerys opskrift på citronmåne herunder – suppler den med din egen hjemmelavet citronpasta.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kunne du lide citronmåne? Få også den bedste opskrift på æblecrumle

Opskrift på citronmåne:

2 kager
180 g rørsukker
120 g marcipan
160 g blødt usaltet smør
4 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
revet skal fra 1 citron
80 g citronpasta – herunder 600 g citroner, 200 g rørsukker og lidt atamon

Glasur
200 g flormelis
lidt mangojuice
lidt revet citronskal

Læs også: Lav din egen nutella

Sådan laver du citronpasta til citronmåne:

Vask citronerne, og skær enderne af. Skær citrusfrugterne i skiver, og blend dem. Kom de blendede citrusfrugter og rørsukker i en gyde, og bring det i kog under omrøring. Kog massen ind til en tyk pasta; det tager 15-30 minutter. Lad pastaen køle af, og den er klar til brug.

Læs også: Sund snack: 5 nemme opskrifter

Sådan laver du citronmåne:

  • Rør rørsukker og marcipan godt sammen. Tilsæt smørret lidt efter lidt.
  • Kom æggene i et ad gangen, og rør dem godt ud i massen. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend forsigtigt dejen rundt. Vend til sidst forsigtigt revet citronskal (gem lidt til glasuren) og citronpasta i dejen.
  • Fordel dejen i 2 bageforme på ca. 20 cm i diameter, og bag kagerne ved 170 grader i 40-45 minutter.
  • Lad kagerne køle helt af på en bagerist, inden du tager dem ud af formene.
  • Rør glasuren sammen, og fordel den over de to kager.

Opskriften er fra bogen "Den økologiske bager" af Nicolai Halken Skytte - køb den her!

Find flere lækre opskrifter på desserter i galleriet her: