Overrask ved kagebordet med en klassiker, som når helt nye højder. Citronmåne er en kage, som alle kender, men ved at lave din egen citronmåne, kan du løfte den gamle klassiker til helt nye højder.
Emmerys opskrift på citronmåne er nem at kopiere, så du kan servere en citronmåne for dine gæster, som de ikke har smagt den før. Du finder emmerys opskrift på citronmåne herunder – suppler den med din egen hjemmelavet citronpasta.
Læs også: Kunne du lide citronmåne? Få også den bedste opskrift på æblecrumle
2 kager
180 g rørsukker
120 g marcipan
160 g blødt usaltet smør
4 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
revet skal fra 1 citron
80 g citronpasta – herunder 600 g citroner, 200 g rørsukker og lidt atamon
Glasur
200 g flormelis
lidt mangojuice
lidt revet citronskal
Læs også: Lav din egen nutella
Vask citronerne, og skær enderne af. Skær citrusfrugterne i skiver, og blend dem. Kom de blendede citrusfrugter og rørsukker i en gyde, og bring det i kog under omrøring. Kog massen ind til en tyk pasta; det tager 15-30 minutter. Lad pastaen køle af, og den er klar til brug.
Læs også: Sund snack: 5 nemme opskrifter
Opskriften er fra bogen "Den økologiske bager" af Nicolai Halken Skytte - køb den her!
Find flere lækre opskrifter på desserter i galleriet her: