Desserter og kager

Hindbærsnitter – opskrift på en klassiker

Hindbærsnitter er forfriskende kager med sød hindbær-kræs. Få opskriften på de lækreste hindbærsnitter her – hindbærsnitter, der endda er glutenfri!
af Line Sølvhøj Johansson / Opskrift og foto: Femmefood.com 19.08.2014

Sensommeren bugner af friske bær, som fortjener at bliver brugt i en uendelighed i køkkenet. Men fortvivl ikke, hvis ikke du har en have fyldt med lækre bær - du kan sagtens lave lækre hindbærsnitter alligevel! Har du en kærlighed til hindbær, kan du passende lave de skønne hindbærsnitter, som du kender fra bagerens kagevindue - helt uden nyplukkede hindbær!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hindbærsnitter smager fantastisk - prøv også bagerens opskrift på jordbærkage!

Denne opskrift på hindbærsnitter er både laktosefri og glutenfri, men det ændrer ikke på den gode smag. Forkæl dig selv og dine nærmeste med dagens kage: Lækre hindbærsnitter!

Hindbærsnitter

(8 stk)
• 1 dl majsmel
• 4 dl rismel
• 1,5 dl flormelis
• 1 tsk. vaniljepulver
• 1 tsk. bagepulver
• 2 spsk. olivenolie
• 2 æg
• 4 spsk. vand
• 1 tsk. FiberHUSK
• Hindbærmarmelade
• Flormelis
• Vand
• Rød frugtfarve eller lidt væske fra indkogt hindbær
• Frysetørrede hindbær

Prøv også opskriften: Cheesecake med kiksebund og friske hindbær

Sådan laver du hindbærsnitter:

1. Bland majsmel, rismel, flormelis og bagepulver i en skål og rør rundt. Tilsæt olie, æg, vand og FiberHUSK og rør rundt.

2. Ælt dejen og del den i to lige store stykker. Tilsæt evt. mere vand, hvis dejen er for tør eller mere mel, hvis den er for våd.

3. Put et stykke bagepapir på køkkenbordet og strø rismel ud på papiret. Rul dejen ud på bagepapiret i en rektangel med en kagerulle - det giver formen til dine hindbærsnitter. Gør det samme med begge deje, så de bliver lige store. Skær derefter kanterne til, så de bliver lige.

4. Indstil ovnen på 180 grader på varmluft og kom de to udrullede rektangler ind i ovnen, når den er varm. Bag dem i 8 minutter, eller til de er gyldne.

5. Lad de nybagte rektangler køle helt af. Fordel derefter hindbærmarmeladen på den ene plade, dæk med den anden. Skær pladerne ud i mindre stykker, så de har form som hindbærsnitter.

6. Bland glasur af vand og flormelis og kom evt. lidt hindbærsaft eller rød frugtfarve i. Kom glasuren på dine hindbærsnitter og pynt med frysetørrede hindbær. Nu har du de lækreste hindbærsnitter.

Femmefood.com står bag de lækre hindbærsnitter - find flere opskrifter på femmefood.com.

Læs også: 10 lækre opskrifter med hindbær