Butikkerne bugner af farvestrålende påskeæg med syntetisk smag, der nok mest appellerer til familiens yngre medlemmer, men til påske må der også gerne være lidt, der er lidt forbudt for børn.
Med denne opskrift på påskeæg får du noget til den søde tand, som du kan nyde hen over påsken og servere til påskefrokosten.
Det er de her marcipanæg, der smager friskt af citron, fordi marcipanen har fået lov til at suge en masse limoncello, som er italiensk citronlikør.
Herefter er æggene overtrukket med mørk og hvid chokolade og pyntet med revet citronskal, så de også er smukke at se på. Og resten af limoncelloen? Den smager fantastisk iskold til påskeæggene.
PRØV OGSÅ: 25 retter til din påskefrokost
Forberedelse: 30 min. Tid: 1 time. Antal: 12 stk.
Det skal du bruge til påskeæg med citronlikør:
Mere med citron: Hjemmelavet citronmarmelade
Rør marcipanen med limoncello eller anden citronlikør, citronskal og flormelis. Form marcipanen til 12 æg, brug gerne lidt flormelis på hænderne, og sæt dem på bagepapir.
Smelt overtræk over vandbad eller temperer chokoladen. Overtræk æggene med chokoladen og sæt dem på bagepapir.
Smelt den hvide chokolade forsigtigt over vandbad, og fyld den i en sprøjtepose. Sprøjt tynde striber af hvid chokolade på de størknede æg.
Drys med en smule revet citronskal. Servér æggene når chokoladen er stivnet.