Sandkage. Bare navnet antyder, at det er en kage, der kan blive rigtig tør og ja, nærmest sandet.
Men denne sandkage har fået et ekstra pift af hasselnødder og rom, som forhindrer den i at blive tør og samtidig tilfører en ekstra lækkerhed og blødhed.
Ca. 12 stykker
Det skal du bruge til sandkage
4 æg
250 g blødt smør
200 g sukker
1 vaniljestang
250 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
150 g hasselnødder
2½ spsk rom
smør eller olie til formen
Glasur:
200 g flormelis
3-4 spsk kogende vand
1 tsk blødt smør
Var du vild med sandkage? Prøv en chokoladekage uden mel
Sådan laver du sandkage
Tænd ovnen på 175°. Smør en randform med smør eller olie. Del æggene i blommer og hvider. Rør smør, sukker og kornene fra en vaniljestang hvidt med en elpisker. Tilsæt æggeblommerne et ad gangen, mens der piskes videre. Sigt mel og bagepulver i dejen. Hak nødderne groft, og tag ca. 25 g fra til pynt. Vend nødder og 1 spsk rom i dejen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen til sidst.
Fordel dejen i formen, og bag din sandkage i ovnen i ca. 45 min. Mærk efter med en gaffel, om den er gennembagt. Tag den færdige sandkage ud af ovnen, og dryp den straks med den resterende rom.
Lad sandkageen afkøle, før du tager den ud af formen.
Glasur: Rør flormelis og kogende vand grundigt sammen. Tilsæt det bløde smør, og rør glasuren jævn. Fordel glasuren ud over den afkølede sandkage, og drys til sidst med hakkede hasselnødder.
Se flere opskrifter på mormorkager:
Kringle med marcipan og rosiner Rugbrødslagkage med flødeskum og chokolade Kiksekage med mørk chokolade