Desserter og kager

Medaljer med rabarbercreme

Medaljer er en rigtig klassiker! Her er der puttet en lækker rabarbercreme mellem den sprøde mørdej. Få opskriften på de søde medaljer her!
af Trine Hahnemann. Foto: Lars Ranek.16.05.2013

En medalje er en rigtig klassiker, som de fleste har smagt på et tidspunkt i deres liv. For mange mennesker er denne kage med de sprøde mørdejsbunde og den lækre creme i midten en absolut favorit. Og det kan man så sandelig godt forstå, for det er virkelig en lækker kage, og ligesom med så mange andre klassikere kan det gøre dem endnu bedre og lækre, hvis man giver dem et nyt tvist. I det her tilfælde bruges der en rigtig frisk og smagfuld rabarber creme. I denne opskrift på medaljer står alt det, du behøver, så det er bare med at komme i gang og få lavet nogle flotte og lækre medaljer, der får tænderne til at løbe i vand.

Prøv også denne klassiker: Bagerens egen jordbærkage

6 personer
Ingredienser til medaljer
Mørdej:
200 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør (tempereret)
1 økologisk citron
½ sammenpisket æg

Creme:
600 g rabarber
300 g sukker
1 vaniljestang
2 spsk citronsaft
3 dl piskefløde

Pynt: citronverbena

Prøv også denne lækre cheesecake

Mørdej: Hæld mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret i små klumper, og smuldr det med hænderne, til det har savsmuldslignende konsistens. Riv skal af citronen, og tilsæt ½ tsk citronskal og æg, og saml hurtigt dejen. Pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul derefter dejen ud til 2-3 mm's tykkelse på et meldrysset bord, og stik medaljerne ud med en udstikker eller et glas, ca. 8 cm i diam. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, og bag ved 220° i 6-7 min. Køl dem af på en bagerist til de er helt kolde. Læg kagerne i en tætsluttende kagedåse, hvis de ikke skal bruges samme dag.

Rabarbercreme: Skyl rabarberne, skær dem i skiver på 2 cm, og læg dem i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland sukker og vaniljekorn, og vend godt rundt med rabarberne. Bag dem i ovnen 10-15 min. ved 170°. Køl rabarberne af, tag 2⁄3 af dem fra, uden at alt for meget sirup følger med. Pisk fløden til let skum, og vend rabarberne i. Den resterende 1⁄3 bruges til at pynte med. Læg rabarbercremen imellem to medaljer, og pynt med bagt rabarber lige inden servering. Så har du lækre medaljer til dine gæster.

Få mere inspiration til lækre retter med galleriet nedenfor!

Knoldselleri, saltet torsk og rødbede

Sponsoreret indhold