Brownies er et hit hele året rundt, men den her opskrift på julens bedste brownies er en rigtig god undskyldning for at bage dem i december. Opskriften er naturligvis med dejlig mørk chokolade, men den kraftige chokoladesmag får rigtig godt modspil fra den friske smag af hindbær og appelsin. Du kan også tilføje ekstra hindbær i form af hindbærkompot, som er meget nemt at lave. Du varmer simpelthen bare hindbær langsomt op i en gryde med sukker efter smag. Kompotten er yderst velsmagende, men det har også til formål at gøre dine brownies lidt mere festlige og julende - sådan så de med rette kan kalde sig julens bedste brownies!
Prøv også:
150 g mørk chokolade
100 g smør
200 g sukker
3 æg
revet skal fra en usprøjtet appelsin
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
175 g hindbær, friske eller frosne
Få opskrifterne på 10 fristende chokoladekager!
Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den over vandbad sammen med smørret. Hæld chokolade/smørmassen i en skål, og tilsæt sukker.
Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt appelsinskal.
Bland bagepulveret i melet, og rør det i dejen.
Vend derefter hindbærrene i dejen, og fyld den i en bradepande på ca. 22 x 30 cm, der er smurt med smør eller beklædt med bagepapir.
Bag kagen ved 175° i 30-40 minutter.
Lad kagen afkøle på en rist, inden du skærer den ud i små kvadrater.
Prøv også: Chokoladeis med browniestykker!