Desserter og kager

Opskrift på vafler fra Michelin-restaurant

Lækre vafler fra den nye Michelin-restaurant på Hotel d’Angleterre. Få opskriften her!
af Lene Hovmand 14.03.2014

I morges blev vi forkælet af Wilfa med friskbagte vafler på Hotel d'Angleterre - og det var intet mindre end et Michelin-hold, der håndterede bagværket i Wilfas nye gourmet-vaffeljern "Hjerterom". Hotel d'Angleterres restaurant Marchal under anførelse af køkkenchef Ronny Emborg har nemlig lige fået en stjerne i Michelinguiden. Tillykke!

Se også: Grillet ananas/mange med vaniljeis og vafler

Vi fik serveret to slags vafler - søde og salte! Den søde blev serveret med brændt marengs, æblepure og lun karamelsauce. Og de salte vafler blev serveret med confiteret svinebryst, løgmayonnaise, asier, frisesalat og karse.

Prøv også: Vafler med skyr og lakridssukker

Stjerneholdet fra d'Angleterres opskrift på søde vafler får du her:

500 g mel
¾ l fløde
¼ l mælk
300 g usaltet smør
210 g æggeblommer
120 g æggehvider
50 g flormelis
2 g salt
4 g bagepulver
5 cl mørk rom

Læs også: 7 musthaves til dit gourmetkøkken!

Fremgangsmåde:

  • Pisk æggehviderne hvide og luftige.
  • Smelt smørret.
  • Bland mel, salt, bagepulver, flormelis, og passer det hele igennem en si.
  • Tilføj mælk, fløde og æggeblommer, og pisk til en dej.
  • Vend til sidst æggehvider i, og dernæst det smeltede smør.

Se en liste med alle Michelin-restauranterne i Danmark i 2014 lige her!

Sponsoreret indhold