Desserter og kager

Jødekager med kanelsukker

Lav de klassiske jødekager med kanelsukker, og lad den friske smag af havtorn peppe både udseende og smag op.
af Mai Knauer / Foto: Line Thitt Klein6.10.2016

For mange er jødekager et must til jul, og de nyder at bage de klassiske kager hvert eneste år, når juleroen har sænket sig. Jødekager stammer helt tilbage fra 1700-tallet og har længe været et populært bagværk. Deres navn har de eftersigende fået, fordi de primært blev solgt i jødiske bagerier. De er lige til og kræver ikke den største evne eller kunnen inden for bagekunsten, men de er uhyre populære. Det klassiske pynt og drys til jødekager er kanelsukker, men vi har piftet den klassiske jødekage op med tørret havtorn. Det giver et syrligt modspil til den søde kage og ser også utroligt smukt ud. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine gæster tør prøve jødekagen med den friske havtorn-topping, så lav evt. kun halvdelen med havtorn og den anden halvdel som klassisk jødekage med kanelsukker.

Vild med jødekager? Prøv også Håkonskager

Opskrift på jødekager med kanelsukker og tørret havtorn

50 stk.

Det skal du bruge til jødekager:

  • 150 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 1 æg

Pynt:

  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. vand
  • ca. 20 g stødt kanel
  • 100 g sukker
  • 40 g frysetørret havtorn

Sådan laver du jødekager:

  1. Hæld alle ingredienserne til jødekagerne i en foodprocessor, og blend dem godt sammen. Stil dejen i køleskabet i 30 minutter, gerne længere.
  2. Strø mel på bordet, og rul dejen ud til en tykkelse på 22 mm.
  3. Udstik små firkanter, 6 cm x 6 cm, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Ælt resten af dejen sammen, og stil den i køleskabet, og når den er kold nok, stik resten af kagerne ud.
  5. Hæld æggeblommerne i en skål med vand, og pisk dem sammen.
  6. Rør kanel og sukker sammen i en skål, men læg havtornen i en anden skål.
  7. Pensl alle kagerne med æggeblommer, og strø derefter kanelsukker og til sidst havtorn over kagerne.
  8. Bag kagerne i ovnen på 190°, til de er gyldne og bagt i bunden, ca. 8 minutter. Lad dem køle helt af, før de lægges i kagedåser.

Sponsoreret indhold