Chokoladekage er altid godt! Her får du en opskrift på en chokoladekage uden mel og sukker, men som stadigvæk smager skønt.
Det skal du bruge:
Denne opskrift er til 4 personer
100g hasselnøddekerner
100g mørk chokolade, 70 pct.
200g ricotta
2 æg
smør til formene
1 æble
8 mynteblade
100g brombær
Prøv også: Nem chokoladekage med pærer
Tilbehør til din chokoladekage: Evt. lidt cremefraiche. 9 pct., græsk yoghurt eller skyr
Elsker du chokoladekage? Så se vores galleri med 10 lækre opskrifter på chokoladekager her
Chokoladekage - sådan gør du:
Blend nødderne til groft nøddemel. Tag ca. 1 spsk fra til at drysse i formene. Tilsæt chokoladen, og blend, indtil den er blevet til små grove stykker. Tilsæt derefter ricotta og til sidst æggene et ad gangen. Smør 4 muffinforme med lidt smør, og drys med nøddemel. Fordel kagemassen i formene, og bag dem i ovnen ved 185° i 25-30 min. Skær imens æblet i fine både, og hak mynten groft. Anret de lune kager med æbler, brombær og mynte. Server evt. med lidt cremefraiche til.
TIP til din chokoladekage!
Du kan sagtens bage din chokoladekage med andre nøddetyper eller en blanding af flere forskellige.