Nem chokoladekage med pærer til 4 personer
Ingredienser til chokoladekage med pærer
Prøv også: Hvid chokoladekage med ribs
100 g mørk chokolade
75 g sukker
75 g smør
2 æg
2 spsk mel
4 små, runde aluforme
2 faste pærer
50 g sukker
1 dl stout
et par kviste rosmarin
Tilbehør: ½ l vaniljeis
Sådan laver du chokoladekage med pærer
Chokoladekage: Smelt chokolade, sukker og smør over vandbad. Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og mel i blandingen, til chokoladekage dejen er ensartet. Hæld chokoladekage dejen i smurte alu-forme, eller evt. i muffinsforme, og bag chokoladekagen 10-12 min. De må gerne være lidt bløde indeni. Afkøl kagerne på en bagerist.
Pærer i sirup af stout: Vask pærerne, skær dem i både og fjern kernehuset. Smelt sukkeret i en gryde. Hæld pærer og en lille kvist rosmarin ved og tilsæt øl. Kog pærerne møre i 6-8 min. Tag pærerne op og kog resten af lagen ind til en sirup. Tag rosmarinkvisten op.
Anret din chokoladekage med vaniljeis, pærer og sirup. Pynt med en lille kvist rosmarin.
Smag også denne lækre opskrift på kiksekage
Link: For menuforslag se Høstmiddag i øllets tegn