Havregrynskugler er en klassiker til jul, men ikke mere klassisk, end at de tåler et lækkert tvist. Prøv for eksempel denne luksusudgave af havregrynskugler, og lav dem med marcipan, fløde og et drys af frysetørrede hindhær. Opbevar havregrynskuglerne på køl og servér dem til en kop te eller kaffe.
Prøv også Mette Blomsterbergs opskrift på havregrynskugler!
Ca. 40 stk.
100 g blødt smør
50 g sukker
25 g kakao
1 spsk. fløde, gerne kaffefløde
75 g fintrevet marcipan
150 g fintvalsede havregryn
Frysetørrede hindbær
Læs også: Mette Blomsterbergs konfekt!
Rør smør, sukker og kakao godt sammen, og tilsæt fløde og marcipan.
Rør havregrynene i lidt ad gangen, og ælt til sidst dejen godt sammen.
Tril cirka 40 kugler, og rul dem i frysetørrede hindbær.
Opbevar kuglerne i en tætsluttende dåse på køl, indtil de skal serveres.
Prøv også: Tre forskellige opskrifter på nemme og dejlige havregrynskugler