Efter julemiddagen med and eller flæskesteg , bliver der i mange danske hjem serveret risalamande til dessert.
Den traditionelle risdessert består af mandler, vanilje og fløde og bliver som oftest toppet med lun kirsebærsovs. Desserten er ekstra spændende at indtage, da den måske udløser en mandelgave, hvis du er heldig at finde en hel mandel i din portion.
Prøv også disse flødeboller med risalamande!
Risalamande som juledessert
Selvom risalamande og kirsebærsovs smager himmelsk sammen, er der også alternativer til dig, der gerne vil prøve en anden topping til risdesserten. Du kan fx prøve denne udgave med blommekompot.
Andre gode alternativer kan være en cremet karamelsauce eller brændte mandler.
Prøv også: Gammeldags risengrød
Opskrift på klassisk risalamande
Antal: 2 personer
Det skal du bruge for at lave klassisk risalamande
- ½ liter sødmælk
- 65 g grødris
- ½ vaniljestang
- Lidt salt
- 3 dl piskefløde
- 100 g smuttede mandler
- 25 g flormelis
- ½ usprøjtet citron
- Bring mælken i kog i en tykbundet gryde, og tilsæt grødris.
- Skrab vaniljekornene ud, gem dem i en skål, og tilsæt vaniljestangen og lidt salt til risene.
- Rør rundt, og lad grøden koge ca. 45-50 minutter på lavt blus.
- Rør i grøden et par gange, mens den koger, så den ikke sætter sig og brænder på.
- Kom grøden op i en skål, og lad den køle af.
- Pisk fløden let til skum, tilsæt vaniljekorn, hak mandlerne groft, og vend det hele ned i de afkølede ris, så du får en let og luftig risalamande.
- Smag til med flormelis og fintrevet citronskal.
Prøv også disse opskrifter på risalamande:
Risalamande med hjemmelavet kirsebærsovs
Julens bedste risalamande!
Risalamande med kirsebærsovs med kanel
Risalamande med blommekompot
Risalamande-milkshake med kirsebær