Ostekage er en ægte kage-klassiker, som vi i høj grad har taget til os her i Danmark.
Kagen, der består af en kiksebund, ostecreme og sommetider gelé på toppen, stammer fra USA. Du kan finde forskellige varianter af cheesecake, alt efter hvor i verden du er, fx laver de i Italien ostecremen ud af ricotta.
Koldskål-cheesecake med jordbær
Opskrift på cheesecake med skyr
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave cheesecake med skyr
- 300 g økologiske shortbread med appelsin fra Duchy originals
- 100 g smør
- 400 g skyr
- 2½ dl sukker
- 1 tsk flydende vanilje
- 2 limefrugter
- 7 blade husblas
- ½ l piskefløde
Se forslag til en hel gæstemenu her!
Sådan laver du cheesecake med skyr
- Blend kiksene i en foodprocessor.
- Smelt smørret i en lille kasserolle og bland med de blendede kiks.
- Dæk bunden i en springform med et stort stykke plastfilm. Så stort at det rækker ud over kanterne, når formen er samlet. Det gør det nemmere at få kagen hel fra formen over på fadet.
- Pres 'kiksedejen' ned i bunden af springformen. Tryk det godt sammen til en kagebund med håndfladen.
- Stil kagebunden i køleskabet mens du laver fyldet.
- Rør skyr med sukker, flydende vanilje og saften fra to lime. Læg husblas i blød i vand.
- Når husblassen er geléagtig, lægges den med det vand, der hænger ved, i en lille kasserolle.
- Smelt husblassen til den er flydende. Afkøl væsken før den piskes i skyrblandingen.
- Pisk fløden til skum og vend den i skyrblandingen.
- Fordel cremen jævnt i springformen og sæt den igen på køl i mindst 5-6 timer.
Havtornsirup med tørret havtorn
- 2½ dl havtornsaft*
- 100 g rørsukker
- 1 tsk aspic
- 2 spsk tørrede havtorn*
* Både havtornsaft og tørret havtorn kan købes på www.meyersmadhus.dk
- Kog havtornsaft med sukker til det er opløst, ca. 20 min.
- Rør aspicpulver i og rør rundt. Lad siruppen simre i yderligere 10 min. til konsistensen er sirupsagtig. Afkøl siruppen og rør tørret havtorn i.
- Server havtornsiruppen til skyrkagen.
Du kan også prøve disse opskrifter på cheesecakes: