Hvis du har lidt ekstra overskud her i den lyse tid, vil denne lækre koldskål-cheesecake virkelig sætte prikken over i’et på en sommerdag! Husk blot, at kagen skal stå på køl i minimum fire timer, før den er klar til servering. Servér koldskål-cheesecaken kold.
LÆS OGSÅ: Jordbær-koldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner
Opskrift til 4 personer
INGREDIENSER
Fyld:
Pynt:
FREMGANGSMÅDE
Knus kammerjunkerne til fine krummer i en foodprocessor. Smelt smørret, og riv citronskallen fint. Bland krummerne med smeltet smør, citronskal og vaniljesukker.
Beklæd en springform på ca. 18 cm i diameter med bagepapir, og pres kammerjunkermassen godt sammen i bunden af formen. Stil formen på køl.
Fyld: Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Varm mælken op i en gryde til kogepunktet, og opløs herefter sukkeret i mælken. Hæld mælken i en skål, og rør vaniljekorn i.
Vrid husblassen godt, og lad den blive opløst i den stadig varme mælk. Rør kærnemælk i den varme mælk. Riv limeskallen fint, og rør den i mælkeblandingen.
Vend mascarpone med presset limesaft og flormelis i en anden skål. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponemassen. Fordel fyldet på den afkølede kagebund, og stil på køl i mindst 4 timer.
Pynt kagen med halve jordbær lige før servering, og servér cheesecaken kold.
Læs også: Klassisk cheesecake med kiksebund og friske hindbær