Fisk og skaldyr

Rejeboller med citrongræs og chili

Prøv en lækker thai tapas men denne opskrift på rejeboller, bestående af rejer, torsk og citrongræs, og server de friske fiskemadder i vidunderlig kombination med den stærke chili.
af Hanne Holm / Foto: Torsten Graae 17.06.2014

Bare fordi solen skinner, behøver man ikke at gemme de stærke og spændende kryddersager væk - thai sæsonen varer nemlig hele året. Vi har fået fingre i en af Hanne Holms mange opskrifter på thai retter fra hendes bog THAItapas, og denne vidunderlige thai tapas med rejer og torsk er vores forslag til et let alternativ til de kødfulde grillaftener hen over sommeren.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Fortryllende tigerrejer med agurkesalat!

Thaitapas er nemme at lave og en lækker fingermad på en solskinsaften. Server dem med det samme, eller frys dem ned og nyd dem på en travl aften.

Det skal du bruge:
250 g (cirka 12 stk.) store rå rejer, grofthakket
200 g torsk, hakket
1 rødløg, finthakket
2 tsk. hvidløg, finthakket
2 spsk. citrongræs, finthakket
2 spsk. korianderblade, hakket
2-3 tsk. sambal oelek
2-3 spsk. fiskesovs
Derudover:
2 æg
3 spsk. hvedemel til at samle farsen
rapsolie til stegning

Tilbehør:
Stærk chilisovs
Agurkesalat med rødløg

Læs også: Snapas - den nye tapas!

Sådan gør du:

  • Bland rejer, torsk og krydderier i en skål. Saml ingredienserne med æg og mel og rør blandingen til en fast, glat fars.
  • Form farsen til små boller med en ske, og steg dem på en pande i rigelig olie. Bunden af gryden skal være dækket med cirka 1 cm olie. Steg bollerne ved middel varme - 3-4 minutter på hver side, eller til de er gyldne og gennemstegte. Det er vigtigt, at panden ikke er for varm, så bollerne ikke bliver for mørke, inden de er gennemstegte.
  • Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Smag evt. på den første rejebolle for at tjekke, om der mangler sambal oelek eller fiskesovs.
  • Læg rejebollerne på en ovnplade med bagepapir smurt med lidt olie, og steg dem i forvarmet ovn ved 180° i 10-12 minutter, eller til de gyldne og gennemstegte.

Servér varme eller lune med chilisovs og agurkesalat som tilbehør.

"Thai tapaz" af Hanne Holm, Klematis, 249,95 kr.